2013. május 29., szerda

Pénzzel bánni tudni kell!



Még egy londoni emlék.

Céltalanul csavarogva a City öreg, évtizedek, talán évszázadok óta változatlan utcáin, kihasználva azt a csodálatos helyzetet, hogy az ember már elég öreg ahhoz, hogy a fia gondolkodjon helyette, tehát semmire sem figyelve, élvezve a londoni szabadságot, egyszer csak egy igen furcsa épület magasodott elénk. Hosszú ideig tanakodtunk azon, hogy mi is lehet ez? (Előre szólunk: az épület tulajdonosa ezzel már el is érte a célját).

(A kép forrása az épület tulajdonoságnak hivatalos weblapja.)

A közgazdász először erőműnek nézte, de mivel blogíró elég sokat mászkált meglehetősen nagy kazánok tetején, erről le kellett szegény excel-kukacot beszélni. Következő ötlet a parkolóház volt, de kicsit gyanús lett, hogy miért lenne parkolóház olyan utcákkal körülvéve, ahol gyalog alig lehet elférni? Ráadásul csak egy gépkocsibejárata volt, az is zárva. Igaz, vasárnap volt, de egy parkolóház legyen vasárnap is nyitva! Erősebben kukkolva meg lehetett látni, hogy bent, az emeleti szinteken a szokásos, ronda irodai álmennyezet látható. Még jobban leskelődve itt-ott egy-egy íróasztalnak vélhető tárgyat is látni véltünk. Járjuk körbe!

És akkor nyilvánvalóvá vált, hogy ez csak egy irodaház lehet! Mitől lett bizonyosság? Fedett, zárt, csupa üveg kerékpártároló áll a hivatalnokok rendelkezésére.

(A kép minőségéért elnézést kérünk, egy sokéves telefonnal készült.)
Itthon, az interneten rákeresve egyértelmű lett, hogy a jónevű, pénzügyekben igen tapasztalt, régi Lloyd’s biztosító legújabb épületét láttuk meg. Sajnos egyetlen tankerhajónk sincsen, de ha lenne, akkor most már biztos, hogy ez a társaság jutna először eszünkbe, amikor havária-biztosítást szeretnénk kötni.

További képek az épületről: Lloyds building, London

Ja: itt nem féltenénk a cajgát sem…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése